סאבוופר הוא גדול הרמקולים, או במילים אחרות- קולט הבאסים שלכם כמאזיני מערכת קולנוע ביתית. בדרך כלל, כאשר קונים רמקולים של מערכת קולנוע ביתית, והקנייה מתבצעת בחנות הגברה מקצועית, נהוג לבחור את הרמקולים אחד אחד ולא להניח שיש איזושהי חבילה שהיא כזה ראה וקדש. בדרך זו אתם שומעים סקירה מלאה על כל רמקול ויכולים לדעת האם הוא אכן יתאים לסט שלכם או שלא ממש יענה על הציפיות. כשזה מגיע לבחירת סאבוופר הסטנדרטים צריכים להיות הכי למעלה. מדוע? משום שהוא קולט הבאסים (הנמוכים) שלכם, ומשמיע את עיקרי המנגינה כמעט בכל שיר. אם הוא לא טוב, הרמקולים מסביב יתקשו מאד להוכיח לכם אחרת לגבי טיבה של המערכת.
מה חשוב לבדוק בסאבוופר שלכם?
יש לבדוק שהוא מתאים לסט הרמקולים הקיים שבכוונתכם לקנות או שיש לכם בבית כעת. יש לבדוק שהוא מכיל את החיבורים (הכניסות) לאותם רמקולים. כמו כן, חשוב מאד לעבור על המפרט שלו ולהסיק נתונים לגבי העוצמות המקסימליות שלו. אם חיברתם מגבר והוא מזין לו את הווליומים הגבוהים, האם אותו סאבוופר יעמוד בזה או יפדבק? במילים אחרות, אם יש לכם כבר ציוד הגברה, כולל רסיבר ומגבר, את בחירת רמקול הסאבוופר חשוב לבצע לפיהם על מנת שייווצר סנכרון בין ההגברות השונות.
כיצד נדע שאותו סאבוופר ישרת אותנו כמו שצריך?
אם הוא נועד להשמעת דיסקים מהמחשב או מאמצעי אחר, סאבוופר של רמקולי מחשב יספק אתכם. אבל אם הוא מיועד למערכת קולנוע ביתית, ממנה משמיעים DVD והיא מחוברת לרסיבר ולמגבר, חשוב שהוא ידע לעבוד עם עוצמות גבוהות יותר ועם סאמפל רייט איכותי יותר.
סאב וופר של מחשב יכול להשמיע עד סאמפל רייט של 44.1 קילוהרץ. סאבוופר של מערכת קולנוע ביתי צריך להשמיע סאמפל ררייטים גבוהים מכך כמו 48 קילוהרץ או 96 קילוהרץ.
יש מוניטור הקלטות שהוא סאבוופר?
הוא ישנו, אף על פי שבתחום המוניטורים זה פחות קביל. יותר סביר שתצטיידו במוניטורים שקולטים גם באסים וגם טרבלים שיפוזרו באופן שוויוני בחלל החדר. בתחום כמו מערכת קולנוע ביתית, בשונה מתחום המוניטורים, יש היררכיה בין הרמקולים הרגילים לבין הוופר, ולכן האחרון חייב להיות איכותי ולהתאים לרמקולים ולמערכות ההגברה עליהן הם מבוססים.