כשאנו מחליטים להתחדש ברמקולים יש 2 סוגים של דגמים בהם ניתן לבחור: להקלטות או לשימושי מחשב רגילים. רמקולים של הקלטות נקראים בשפה המקצועית “מוניטורים”. הם מבקרים את הצליל ומפרקים אותו ליחידות הכי קטנות, אשר מפוזרות במגנטים השונים של כל רמקול. המוניטורים מצריכים כרטיס קול חיצוני. ההבדל בינו לבין כרטיס הקול מסוג “צמה” שמגיע עם המחשב בדרך כלל הוא ריבוי סוגי החיבורים ובאפשרות להקליט, להשמיע ולקודד סאונד ב- 32 ביט עם סאמפל רייט גבוה מ- 44.1 קילוהרץ (למשל 48 קילוהרץ או 96 קילוהרץ). למותר לציין כי מערכת רמקולים מקצועית לא רק מאפשרת לכם להקליט ביציבות את מה שאתם עומדים להקליט, אלא גם להשמיע את המוזיקה שלכם בעוצמות שלא הכרתם, תוך הצגת כל הדקויות בשיריכם האהובים. בשונה ממערכת מסוג מוניטורים, ניתן לבחור ברמקולים רגילים למחשב עם חיבור אודיו 3.5 רגיל.
סוגי מוניטורים (רמקולים להקלטות מקצועיות) למחשב
בתחום המוניטורים נהוג לבחור זוג, אך ניתן למקם כמה רמקולים שרוצים, תלוי במספר היציאות בכרטיס הקול. בכרטיסי קול סטנדרטיים יציאות מגיעות בזוגות, כך שיש לכם 2 מוניטורים, 2 דיגיטל, 2 חיבורים אופטיים, וכד’. לכן, רצוי לקנות 2 מוניטורים. דוגמאות למוניטורים: Atom Monitor V7, C-ELITE-E80-IW, CI-HOME-H55-LCR, ועוד. עם המוניטורים, בתוספת כרטיס קול למחשב, אתם הופכים את המחשב לעמדת השמעה והקלטה משובחות.
סוגי רמקולים למחשב
בתחום הרמקולים למחשב ניתן להצטייד בזוג, כמו בתחום המוניטורים, או בריבוי רמקולים. בדרך כלל, במערכת של ריבוי רמקולים יש רמקול מרכזי גדול שקולט את הצלילים הנמוכים, והוא נקרא סאב וופר. ייתכנו מערכות רמקולים למחשב עם 2 + סאב וופר. על פי רוב, מערכות מרובות רמקולים וסאב וופר הן מערכות שמשמשות לקולנוע ביתי, ולא רק לחיבור למחשב. דוגמאות: CINEMA100CT, ELAC FS248, ועוד.
אלו מכשירים מקבילים לכרטיס קול למחשב נדרשים כשמתקינים מערכת קולנוע ביתית
במצב כזה, בו לא המחשב, אלא אביזרים חיצוניים מעבירים את המידע על הסאונד, אתם זקוקים לצמד מכשירים, האחד רסיבר, שקולט את הסאונד ומפזר אותו בין הרמקולים, והשני מגבר שאחראי לאספקת ההגברה לרסיבר ומשם לכל מערכת הרמקולים שלכם. רצוי להתאים את הרמקולים למגבר ולרסיבר שישנם, ואם אין לכם, אז יש להתאים מגבר ורסיבר שיתאימו לרמקולים שלרשותכם.