מסכי טלוויזיה מודרניים לשילוב בקולנוע ביתי

כיצד בוחרים מסכי טלוויזיה בימינו? האם ישנו הבדל בין עידן ה- FHD/HD לבין עידן ה- 4k הנוכחי מבחינה טכנולוגית? בנוסף לרזולוציה 4k הגדולה והמרשימה יותר, ישנם הבדלים טכנולוגיים למכביר, שמבוססים על רמת התאורה שתתהווה ליד הטלוויזיה. אם התקנתם מעל הטלוויזיה נורות קטנות של סלון – סוג המרקע שתצטרכו לבחור יהיה שונה לחלוטין מאשר זה שמיועד לצפייה בחדר חשוך. מהן האפשרויות?

הכירו את משפחות הטכנולוגיות החדשניות בתחום תאורת המסכים

בשונה מעידן הפלסמה, עידן ה- LED ה 4k מבוסס על טכנולוגיות בתחום התאורה שנועדו לשפר חסרונות שהיו לנו בתקופות מוקדמות יותר. מי לא זוכר מסכי טלוויזיה פלסמה שטושטשו בכל פעם שהדלקנו אור? או שהמסך היה חלש מדי ומעורבב בצבעים באופן כללי? כיום, מסכי טלוויזיה דקים לא רק שהם לא פיצוי על טלוויזיות גדולות, הם הקדמה הטכנולוגית הטובה ביותר אי פעם בתחום הווידאו. התמונה הכי טובה מתקבלת, על בסיס סוגים שונים של טכנולוגיות תאורה שיש להכיר. נציג אותן בשלוש משפחות עיקריות: לד קואנטום, מיני לד ו לד אורגני.

מסכים ממשפחת לד קואנטום

מסכי טלוויזיה אלה נקראים בשפה המקצועית QLED. מדובר על מסכי לד ככל מסכי הלד, עם מטריצה של נורות מאחורי הזכוכית הקדמית. בשונה ממסכי LED רגילים, מסכי QLED מכילים שכבה קריסטלית בין הזכוכית לנורות. מטרתה היא למנוע בריחת תאורה ולחדד את מדדי הצפייה העיקריים: להגביר יחס ניגודיות, לשפר בהירות וליצור הפרדה טובה יותר מהממוצע בין הצבעים. מסכי טלוויזיה אלה מתאימים לשימוש בחדר מואר אך יכולים להסתדר טוב גם בחדר חשוך מבלי לגרום לסנוור משמעותי. בחברת LG השם שלהם הוא Nano Cell.

מסכים ממשפחת הלד האורגנית

מיני לד פועל כמו לד קואנטום, אבל עם שיפור אחד משמעותי. גודל הנורה במסכי מיני לד הוא פי 40 יותר קטן מאשר במסכי QLED רגילים. המשמעות היא שבכל טלוויזיה ניתן לדחוס פי 40 יותר נורות ובכך ליצור תמונה הרבה יותר מדויקת בהשוואה אליהם. מסכי טלוויזיה אלו אופטימאליים לסלונים גדולים בהם הצפייה במרחק וחיוניים פחות בחדרים קטנים וצפופים בהם עלול להיווצר סנוור בשל העוצמה, גם אם מכוונים אותו נמוך. ב- LG שמו של מסך זה הוא Neo QLED ובסמסונג QNED.

מסכים ממשפחת מיני לד

המסכים הללו מבוססים על טכנולוגיה שונה לחלוטין מיתר המסכים. לא מדובר על מטריצת נורות אלא על חלוקתן לפיקסלים. לכל פיקסל יש מנורה 100% עצמאית שמופעלת בהתאן לצבעים באותו מיקום. לדוגמה, אם בחלק הימני העליון יש אנימציה של שמים, הצבע התכלת נדלק. אם יש בחלק אחר של המסך אנימציה של לילה או מערה, הנורה לא פועלת והצבע השחור המקורי של המסך מופיע, כמו מסך מכובה. זה כמובן השחור הכי איכותי שניתן לקבל. מסכי טלוויזיה אלה חיוניים מאד לחדרי קולנוע ביתיים המוחשכים לחלוטין כי אין בהם ולו שמץ של סנוור. הם חיוניים פחות בחדרים מוארים בשל בליעה של צבעים כהים. למסכים אלה אין שם מובנה בחברות הטכנולוגיה, זולת השם שלה עצמה, OLED.