איך בוחרים מסכים דיגיטליים?

מסכים דיגיטליים נבחרים בחברה המשווקת מערכת קולנוע ביתי. שם תוכלו למצוא מסכים באיכות חסרת פשרות המתאימה לשימושכם. מיד נאמוד את הסוגים השונים של מסכים שניתן לבחור בחברה זו. חשוב לציין כי המסכים נבדלים זה מזה בטכנולוגיית הפצת האור שלהם ולא רק ברזולוציה ועל כך נרחיב בפרקי מאמר זה, שיעסקו בבחירת המסכים באופן מעמיק.

בחירת רזולוציית המסך

מסכים חדשים ניחנים ברזולוציית UHD או אם תרצו, 4k. רבים מדמיינים שזה יהיה מסך גדול והם צודקים, אבל הקשר בין רזולוציה לגודל הוא יחס ישר ותו לא. הרזולוציה אינה גודל והגודל אינו רזולוציה. רזולוציה היא כמות הפיקסלים שיש בשורה ובעמודה במסך. אם כתוב על מסך מסוים שהרזולוציה שלו היא 3840×2160 הכוונה היא שיש לו 3,840 פיקסלים לרוחב ו- 2,160 פיקסלים לאורך. ככל ששורה או עמודה מכילה יותר פיקסלים, זה אומר שרמת החדות שלה עולה ורמת הטשטוש שלה יורדת. האם ניתן לדחוס במסך קטן ששימש בעבר לרזולוציית HD כמות כזו של פיקסלים? התשובה היא כן אבל זה לא הכרחי כי מפאת גודלו מספיק לדחוס גם 1280 פיקסלים לרוחב ו- 720 לאורך בשביל לקבל תמונה טובה. ההיפך לא אפשרי. לא ניתן לקחת מסך ענק בגודל רבע מסך קולנוע ולדחוס בו רק 1280 יחידות פיקסל בשורה ו- 720 בעמודה כי אז לא תהיה מספיק אינפורמציה והתמונה תהיה מטושטשת. לכן, כשהמסך גדול הרזולוציה שלו תהיה בהכרח 4k בשביל להעמיד במסך מספיק פיקסלים ליצירת האינפורמציה הנדרשת.

בחירת טכנולוגיית הפצת האור של המסך

טכנולוגיית הפצת האור של מסכים דיגיטליים עשויה להיות OLED או QLED. מסך OLED הוא מסך אור אורגני. כאשר החדר חשוך או עם אור ביתי מינימלי, התמונה שתתקבל תהיה איכותית, אבל לא כאשר פותחים חלון. במסך QLED האור הוא אור קואנטום והוא נשאר יציב וקבוע גם כאשר יש אור חזק בחוץ והחלון פתוח.

גיבוש בחירת המסכים לעומקם

את בחירת המסכים הסופית חשוב ליישם בהדמיית מחשב של חברת קולנוע ביתית על מנת להגיע למפרטים המדויקים ולקרוא נתונים על הטכנולוגיה שמאחוריהם, נתוני צריכת החשמל ועוד. הבחירה צריכה להתבצע כשאתם מודעים לה ומתאימה לשימושי הצפייה שלכם.